24 Занимливости: Комбинација на битбокс и флејта и звучи фантастично (Видео)

24 Занимливости

Толку добро свири што направи и досадната блок флејта да делува кул. Ретко кој уживаше во фактот дека бевме “принудени” на часовите по музичко да свириме на блок флејт. Некои имаа пластични, кои звучеа помалку морничаво, некои имаа пак од оние постарите – дрвените, но мораа да ги подмачкуваат.

Еден млад Египќанец решил од свирењето флејта да направи шоу и така да стане познат. Во тоа и успеа, ценејќи според фактот дека неговите клипови имаат и по 700 илјади прегледи. Тој комбинира битбокс и свирење и тоа навистина звучи фантастично. Во продолжение погледнете и самите уверете се.

Подготви: Влад Петров

Коментари

коментари

За Нас

Се надеваме и веруваме, дека ќе бидеме дел од Вашето секојдневие, дека Музика24 ќе биде Ваш 24 часовен ритуал за добра, квалитетна, навремена и интересна музичка информација. Продолжете да уживате... Музика24 работи 24/7

Пријатели