“Ер Србија” именуваше авион по Горан Бреговиќ

Балканска

Српската авио-компанија “Ер Србија” именуваше еден свој авион по познатиот музичар Горан Бреговиќ. Бреговиќ е петти заслужен граѓанин на Србија кој поради неговите заслуги добива вакво признание во склоп на проектот  “Живе легенде”. Авионот Ербас А319 со своето нове име “Горан Бреговиќ” беше претставен на специјална свеченост на Аеродромот  “Никола Тесла” во Белград.

Во склоп на проектот “Живе легенде” пред Бреговиќ авион бил именуван по тенисерот Новак Ѓоковиќ, кошаркарот Владе Дивац, фудбалерот Дејан Станковиќ и актерот Мики Манојловиќ.

Подготви: Филип Етмишовски

Коментари

коментари

За Нас

Се надеваме и веруваме, дека ќе бидеме дел од Вашето секојдневие, дека Музика24 ќе биде Ваш 24 часовен ритуал за добра, квалитетна, навремена и интересна музичка информација. Продолжете да уживате... Музика24 работи 24/7

Пријатели