IN MEMORIAM: Оливер Драгојевиќ (1947-2018)

Балканска

Големата музичка легенда на хрватската музика Оливер Драгојевиќ,  утрово во 5 часот почина во Сплит во 71. година од животот. Драгојевиќ почина после точно една година откако му беше дијагностициран рак на белите дробови.

Оливер Драгојевиќ, познат и како “Морски вук“ својот последен настап го одржа во октомври 2017 година во родниот Сплит.

Во продолжение ве потсетуваме на неговите најпознати хитови кои ја обележаа неговата долгогодишна кариера.

 

 

Коментари

коментари

За Нас

Се надеваме и веруваме, дека ќе бидеме дел од Вашето секојдневие, дека Музика24 ќе биде Ваш 24 часовен ритуал за добра, квалитетна, навремена и интересна музичка информација. Продолжете да уживате... Музика24 работи 24/7

Пријатели