Наскоро: “Средина” документарен филм за мега популарниот Дино Мерлин (Видео)

Балканска

Вечерва на својата фан страница, информативната телевизија Ал Џезеира Балкан објави промо видео за новиот документарен филм, приказна посветена на мега популарниот балкански поп пејач Един Дервишалидовиќ или попознат кај нас како Дино Мерлин. Неговата биографија воедно ќе претставува и сведоштво за бурниот живот на Балканот во кој, освен војни, постојат и некои убави, чудни убави врски кои се чувствуваат слушајќи музика. Во продолжение погледнете го тејлерот за овој документарен филм кој наскоро ќе се емитува на балканската Ал Џезеира.

Dokumentarni film 'Sredinom' – Dino Merlin

Al Jazeera Balkans: Uskoro dokumentarni film 'Sredinom' – Dino MerlinDokumentarna priča koja nas upoznaje sa životnim putem jedne od najvećih balkanskih pop-zvijezda svih vremena – Edina Dervišhalidovića, poznatijeg kao Dino Merlin. Njegova biografija je ujedno i svjedočanstvo o burnom životu Balkana u kojem, osim ratova, postoje i neke ljepše veze, one koje se osjete kroz muziku i odnos publike prema zajedničkim muzičkim zvijezdama. Dino Merlin je jedna od najsvjetlijih među njima.#AJB #DinoMerlin #Sredinom #FilmSredinom

Posted by Dino Merlin on Thursday, March 2, 2017

Подготви: Андреја Андреевиќ

Коментари

коментари

За Нас

Се надеваме и веруваме, дека ќе бидеме дел од Вашето секојдневие, дека Музика24 ќе биде Ваш 24 часовен ритуал за добра, квалитетна, навремена и интересна музичка информација. Продолжете да уживате... Музика24 работи 24/7

Пријатели