Гарбет Тавитјан добитник на наградата “Свети Климент Охридски“

Македонска

Познатиот македонски музичар и тапанар Гарбет Тавитјан е еден од овогодинешните добитници на државната награда “Свети Климент Охридски“. На поранешниот член на култниот бенд “Леб и сол“ наградата ќе му биде врачена на 8 декември во Собранието на Република Македонија.

Наградата “Свети Климент Охридски“ е една од државните награди со чије добивање се стекнува и право на национална пензија. Претходно државна награда а со тоа и право на национална пензија доби и Влатко Стефановски со што двата поранешни членови на “Леб и сол“ се првите рок изведувачи во Македонија кој во иднина ќе добиваат национална пензија.

Подготви: Филип Етмишовски

Коментари

коментари

За Нас

Се надеваме и веруваме, дека ќе бидеме дел од Вашето секојдневие, дека Музика24 ќе биде Ваш 24 часовен ритуал за добра, квалитетна, навремена и интересна музичка информација. Продолжете да уживате... Музика24 работи 24/7

Пријатели