Викторија Лоба доби македонско државјанство

Македонска

Македонската поп – пејачка , родена во Русија, Викторија Лоба пред неколку месеци доставила барање за стекнување државјанство за кое Владата на Република Македонија  дискутираше на својата последната седница на Владата и за кое позитивно се изјасни.

-Голема чест ми е што добив државјанство и што станав граѓанин на Македонија. Ова е земјата во која што јас планирам да го поминам животот, да творам, да придонесувам – раскажува за “Фокус’’ поп – пејачката Викторија Лоба.

Имено Викторија живее во Македонија од својата 8 година и ја претставуваше Македонија на “Детска Евровизија“ во 2003 година.

 

Подготви: Филип Етмишовски

Коментари

коментари

За Нас

Се надеваме и веруваме, дека ќе бидеме дел од Вашето секојдневие, дека Музика24 ќе биде Ваш 24 часовен ритуал за добра, квалитетна, навремена и интересна музичка информација. Продолжете да уживате... Музика24 работи 24/7

Пријатели