Влатко Стефановски добитник на државната награда “11 октомври”

Македонска

Легендарниот македонски гитарист Влатко Стефановски е овогодинешен добитник на наградта за животно дело од областа на културата и уметноста “11 октомври”, соопшти Министерството за култура. Стефановски кој веќе долга низа на години е присутен на сцената своевремено беше основач и член на култниот македонски бенд “Леб и Сол”, а по распаѓањето продолжи со успешна соло кариера низ регионот и светот. Наградата ќе му биде врачена на 11 октомври во Собранието на Република Македонија.

Подготви: Филип Етмишовски

Коментари

коментари

За Нас

Се надеваме и веруваме, дека ќе бидеме дел од Вашето секојдневие, дека Музика24 ќе биде Ваш 24 часовен ритуал за добра, квалитетна, навремена и интересна музичка информација. Продолжете да уживате... Музика24 работи 24/7

Пријатели