IN MEMORIAM: Арета Френклин (1942-2018)

Светска

Легендарната ѕвезда, кралицата на соул музиката, Арета Френклин почина денеска на 76 години во Детроит, САД.  Арета неодамна   сериозно болна од канцер во тешка состојба беше примена во болница.

Родена во 1942 година, Френклин ја освои титулата “Кралица на соул музиката” за нејзините музички дела од крајот на 60-тите години.  Во 1987 година, Френклин  стана првата жена која беше примена во Куќа на славните на рокен рол музиката. Таа е добитничка на дури 18 Греми награди.

Ф.Е.

Коментари

коментари

За Нас

Се надеваме и веруваме, дека ќе бидеме дел од Вашето секојдневие, дека Музика24 ќе биде Ваш 24 часовен ритуал за добра, квалитетна, навремена и интересна музичка информација. Продолжете да уживате... Музика24 работи 24/7

Пријатели