Пејачот на “U2“ Боно се сретна со францускиот претседател Макрон

Светска

Пејачот на бендот “U2“ Боно , остварил едночасовна средба со францускиот претседател Емануел Макрон на која разговарале за невладината организација “ONE“ која во најголем дел се залага за подобрување на условите во Африка.

На средбата присуствувала и француската прва дама Брижит Макрон.

Боно во 2003 е одликуван со “Легија на честа“, а претходно остварил средби и со поранешните француски претседатели: Ширак, Саркози и Оланд.

Подготви: Филип Етмишовски

Коментари

коментари

За Нас

Се надеваме и веруваме, дека ќе бидеме дел од Вашето секојдневие, дека Музика24 ќе биде Ваш 24 часовен ритуал за добра, квалитетна, навремена и интересна музичка информација. Продолжете да уживате... Музика24 работи 24/7

Пријатели