0

Погледнете: Кој е најплатениот хип-хоп уметник во светот (Фото)

Светска

Џеј Зи ја предводеше листата на магазинот Форбс со највисоко платени хип-хоп уметници. Според публикацијата, само минатата година заработил 78,5 милиони долари. Според Форбс, продуцентот Џеј Зи акумулирал голема сума пари од својот албум со “Се е љубов” и неговата заедничка турнеја “Во бегство II”.

Шон Диди Камс, кој беше лидер на табелата пред три години, сега е втор. За една година, тој заработил 64 милиони долари. Парите се од рекламирање алкохолни пијалоци. Трет е Кендрик Ламар, кој заработил 58 милиони долари. Голем дел од неговите приходи доаѓаат главно од неговата голема турнеја низ САД и Велика Британија, како и од рекламите на Најк и Американ Експрес. Првите десет ги вклучуваат и Дрејк, Доктор Дре и Канје Вест.

Подготви: Редакција Музика24

Коментари

коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published.

За Нас

Се надеваме и веруваме, дека ќе бидеме дел од Вашето секојдневие, дека Музика24 ќе биде Ваш 24 часовен ритуал за добра, квалитетна, навремена и интересна музичка информација. Продолжете да уживате... Музика24 работи 24/7

Пријатели