Поради здравствени проблеми Шакира ја откажа турнејата

Светска

Шакира беше принудена да откаже дел од концертите на нејзината светска турнеја поради проблеми со гласот. Колумбиската пејачка откажа две емисии во Париз и уште две во Белгија, како и концерт во Амстердам по наредба на нејзините лекари, објавија организаторите во соопштението. Во средата, ѕвездата го откажа отварањето на емисијата “Ел Дорадо” во Келн, уверувајќи ги своите фанови дека ќе има нови датуми во сите земји.

“Шакира е многу вознемирена што нема да ги исполни очекувањата на своите обожаватели и испраќа благодарност за целата поддршка што ја добива во овој тежок период”, се вели во текстот. Се очекува турнејата на пејачката да започне од францускиот град Монпелје следниот четврток, а потоа да продолжи со неколку концерти во Шпанија.

Оваа недела пејачката, чие богатство се проценува на 260 милиони евра, покажа дел од протечените документи за оф-шор сметки на богатите и познатите “Paradise Papers”. Според Меѓународниот конзорциум на истражните журнали кои го направија откритието таа избегнала плаќање данок со тоа што ги посочила за своја постојана адреса Бахамите и префрлила правата за своите песни на компании во Малта и Луксембург.

Подготви: Андреја Андреевиќ

Коментари

коментари

За Нас

Се надеваме и веруваме, дека ќе бидеме дел од Вашето секојдневие, дека Музика24 ќе биде Ваш 24 часовен ритуал за добра, квалитетна, навремена и интересна музичка информација. Продолжете да уживате... Музика24 работи 24/7

Пријатели