Шакира осомничена за затајување данок во Шпанија

Светска

Колумбиската поп-ѕвезда Шакира е осомничена за затајување данок во Шпанија, а доколку наводите се покажат како точни, таа може и да се најде зад решетки. Шпанските даночни власти тврдат дека Шакира не го платила целосниот износ од данокот на приходи, по што наложија истрага во врска со финансиите на пејачката во периодот од 2011 до 2014 година, објави каталонскиот весник “Вангардија”.

Даночната агенција на Шпанија соопштува дека поради тоа што Шакира во тоа време живеела во Шпанија, требало да плати данок не само приходите остварени во земјата, туку и за заработката стекната надвор. Државните обвинители треба да утврдат дали постои основано сомнение за подигнување обвинение.

Подготви: Влад Петров

Коментари

коментари

За Нас

Се надеваме и веруваме, дека ќе бидеме дел од Вашето секојдневие, дека Музика24 ќе биде Ваш 24 часовен ритуал за добра, квалитетна, навремена и интересна музичка информација. Продолжете да уживате... Музика24 работи 24/7

Пријатели