Ханка Палдум и Мерима Његомир на “Валандово фолк-фест”

Во прв ред

Годинава по 33-ти пат во Валандово ќе се одржи фестивалот на народни песни “Валандово фолк-фест”. Термините се на 24-ти и 25-ти мај, две фестивалски вечери, првата ревијална, а втората натпреварувачка со 19 нови фолк песни. Оваа година на фестивалот ќе настапат две фолк ѕвезди од регионот.

На втората фестивалска вечер ќе настапи босанската музичка ѕвезда и кралица на севдалинките Ханка Палдум. Палдум во ревијалниот дел ќе ги отпее старите познати хитови од богатата кариера. Истата вечер, но во натпреварувачка конкуренција ќе настапи и српската фолк ѕвезда Мерима Његомир.

Подготви: Филип Етмишовски

Коментари

коментари

За Нас

Се надеваме и веруваме, дека ќе бидеме дел од Вашето секојдневие, дека Музика24 ќе биде Ваш 24 часовен ритуал за добра, квалитетна, навремена и интересна музичка информација. Продолжете да уживате... Музика24 работи 24/7

Пријатели