Оливер Драгоевиќ дел од традиционалната манифестација “Тиквешки гроздобер”

Во прв ред

Хрватскиот кантавтор Оливер Драгоевиќ , македонската рок атракција “Ареа”, идолот Христијан Тодоровски-Кико, српскиот бенд “Зарѓали Ексер”, кавадаречката поп дива Наташа Малинкова и U2 Tribute Band се само дел од музичките ѕвезди кои ќе настапат на годинашното издание на традиционалната стопанско-културна манифестација “Тиквешки гроздобер”. Според информациите од организаторот, настапот на далматинската легенда Оливер Драгоевиќ е предвиден за во сабота, 29-ти август, веднаш по завршувањето на карневалското дефиле кое ќе започне во 20 часот од кружниот тек во Кавадарци. За во петок се предвидени концертите на Христијан Тодоровски=Кико, “Ареа” и “Зарѓали Ексер”, додека во недела публиката ќе ја забавуваат U2 Tribute Band и Наташа Малинкова.

Музичкиот лајнап ќе се комплетира до крајот на месецот, а според информациите се очекува најмалку уште едно големо македонско или име од екс ју земјите да го потврди својот настап на годинашното издание на “Тиквешкиот гроздобер” кој ќе се оддржи од 28 до 30 август.

Подготви: Редакција Музика24

Коментари

коментари

За Нас

Се надеваме и веруваме, дека ќе бидеме дел од Вашето секојдневие, дека Музика24 ќе биде Ваш 24 часовен ритуал за добра, квалитетна, навремена и интересна музичка информација. Продолжете да уживате... Музика24 работи 24/7

Пријатели