10 месеци живеела со 60.000 илјади пчели во иста соба (Видео)

Во преградието на австралискиот град Бризбејн пчеларот Пол Вуд отстранил околу 50 килограми саќе, откако десет месеци илјадници пчели живееле во домот на Лорел Лушам. Пчеларот, кого го викнала жената, откако десет месеци чувствувала дека нешто се движи под гредите во собите, отстранил и 60.000 илјади пчели. Вуд пчелите привремено ги префрлил во кошници во неговиот двор.

Bracken Ridge rescue…

Beautiful, big, healthy hive in this Bracken Ridge ceiling today. Thanks Laurel for calling a beekeeper!

Gepostet von Brisbane Backyard Bees am Samstag, 17. August 2019

Лорел Лушам видела дека бројот на пчели кои влегуваат под гредите се зголемува , па го повикала пчеларот на помош. Пчеларот наишол на огромни парчиња саќе направено на гредите на куќата веднаш откако ги тргнал таванските плочи. Откако пчњеларот ги собрал пчелите со посебен уред, жената го зела медот за себе.

Повеќе на Музика24...