Истражување: Скопје најефтин град за живот на странците

Според најновото истражување на Mercer за рангирањето на градовите од целиот свет за тоа кои се најскапи, а кои најевтини градови за луѓето кои работат во странство, а во една од листите се најде и Скопје.

Хонг Конг е најскапиот град во светот за луѓето кои работат и живеат во земја, која е различна од нивната татковина, се вели во најновото истражување според кое азиските градови продолжуваат да доминираат како места со особено високи трошоци за живот за странци. Истражувањето е на компанијата за човечки ресурси Mercer која проценува над повеќе од 200 стоки во 209 различни градови.

Осум од десетте најскапи градови се наоѓаат во Азија. Хонг Конг е рангиран на прво место втора година по ред, по што следат Токио, Сингапур, Сеул и Цирих во првите пет.

Повеќе на Музика24...