Погледнете: Кои се најстарите градови во светот (Фото)

Дали некогаш сте се запрашале кој е најстариот град во светот? Подолу е листата на најстари, континуирано населени градови во светот.

Ерихон (Палестина) 9000 години пред нашата ера

Библос (Либан) 5000 години пред нашата ера
Алепо (Сирија) 4300 години пред нашата ера

Дамаск (Сирија) 4300 години пред нашата ера

Суса (Иран) 4300 години пред нашата ера

Фаиум (Египет) 4000 години пред нашата ера

Синон (Либан) 4000 години пред нашата ера

Пловдив (Бугарија) 4000 години пред нашата ера

Газиантеп (Турција) 3650 години пред нашата ера

Бејрут (Либан) 3000 години пред нашата ера

Повеќе на Музика24...

Остави коментар

Вашата маил адреса нема да биде објавена.