Момче заспало во училишниот автобус, па се разбудило среде гробишта

Момчето Артур Алтбарт (11) од Австрија неодамна доживеа вистински пекол додека се враќал од училиште и се разбудил на паркинг среде гробишта. Имено момчето заспало во автобусот кој го управувал познат гробар од Виена кое пренесувањето на ученици му била втора работа и ја работел веќе 28 години. Тој прв пат не го проверил автобусот пред да си замине и го паркирал на паркингот среде гробиштата.

Артур се разбудил сам во автобусот, а надвор било минус 3 степени, па веднаш ги контактирал родителите. Шефот сака да го отпушти неодговорниот возач, но Артур вели дека тој е неговиот најдраг возач.

“Тој е најљубезен возач во автобусот. Не сакам да ја изгуби работата поради една грешка и во оваа прилика го замолувам неговиот шеф да не му дава отказ’, вели Артур.

Повеќе на Музика24...