Музејот Лувр се отвора на 6-ти јули

Еден од најпознатите светски музеи, Лувр во Париз во план е да ја отвори својата врата на 6-ти јули, откако беа донесени новите олеснителни мерки кои ги најави премиерот Едуар Филип.

Во соопштението од управата се наведува дека најпосетуваниот француски музеј ќе воведе систем на резервација и “нови ознаки”. Со тоа од посетителите се бара да носат маски и да ја почитуваат физичката дистанца, со обезбедени “максимални сигурносни услови”.

Лувр е затворен од 1-ви март кога во Франција имаше 100 потврдени случаи со Ковид-19.

Повеќе на Музика24...