Најавено претпродолжение на “Сунѓерот Боб”

Продукциската куќа “Никелодеон” најави нова цртана телевизиска серија што ќе биде претпродолжение на “Сунѓерот Боб”. Новиот проект е насловен “Кампот Корал” (Kamp Koral). “Сунѓерот Боб” повторно ќе биде главен лик.

Оригналната серија почна да се емитува 1999 година и се уште трае. Во 2015 година “Никелодеон” издаде и долгометражен филм.

Повеќе на Музика24...