Највпечатливите филмски сцени во последните години

По повод својот 21. роденден, интернет-страницата “Ротен томејтос”објави листа од 21 највпечатлива филмска сцена во последните 21 година. Околу 25.000 филмски вљубеници гласаа и ги одбраа трите најмоќни сцени.

На трето место е Хајли Џоел Осмент и неговата реплика: “Гледам мртви луѓе…”, која го најави шокантниот пресврт на крајот во филмот “Шест сетило”.

Втора е сцената од претпоследниот филм “Одмаздници”, каде што на крајот главниот негативец со еден потег со прстите предизвикува катаклизма.

И на самиот врв се најде Хит Леџер како Џокерот непријател на “Темниот витез” Бетмен. Во самото свое прво појавување на почетокот на филмот, тој создава сосем нова перцепција за себе и му покажува на гледачот до каде може да оди со своите мрачни изведби. Леџер почина кусо пред објавувањето на филмот и посмртно доби Оскар за оваа улога.

Повеќе на Музика24...