Пекари откриваат: “Не сте свесни што јадете”

Милана која е вработена во пекара во Србија открила застрашувачка вистина која се случува во кујните на пекарите и скапоцените ресторани. Имено, Милана и нејзиното поранешно момче долго време работеле како пекари во ресторани по Белград и Панчево, каде затекнувале неверојатни услови на кои се подготвуваат пекарите.

Таа рекла дека воопшто не е необично да се борат со бубашваби и глувци на места каде се подготвува храна, односно дека сопствениците на овие објекти не внимаваат на хигиенските услови додека добро им оди продажбата. Милана своето искуство го пренела и на студентите на сите белградски универзитети, кои се бунеле на квалитетот на храната во мензите, односно сакала да им доближи зошто е тоа така.

“Трпеливо молчев досега, но не можам, морам да искоментирам нешто во врска со оваа критика на сметка на мензите. Имав задоволство да работам еден период во пекари заедно со моето момче кој беше готвач. Избегaвме од таа индустрија и тоа поради следново:

Буреците и пиците од 50 денари кои ги купувате во пекарите главно се произведуваат во простории каде има бубашваби, а се наоѓа и по некој глушец. Работев во пекара во која додека правиш сендивч ќе влезе купувач, ти мораш да го оставиш на пола веќе направениот сендвич и да го услужиш клиентот, а кога ќе се вратиш врз сендвичот едноставно шетаат бубашваби”, рекла Милана. И додава:

“Секој леб или кифла што ќе падне на под уредно се враќа на полица. Печурките на пицата никогаш не се мијат пред употреба. Таму каде што има брашно има и бубашваби, а инспкецијата тука не помага многу. Не сте свесни што јадете“, додала Милана .

Повеќе на Музика24...