PornHub ќе организира филмски фестивал

Најголемиот сајт во светот за возрасни сака да организира филмски фестивал. И тоа се се случува од кога PornHub годинава го пушти во јавноста првиот филм кој не е порно. Германскиот фестивал за филмови Oldenberg Film Festival соопшти дека и покрај коронавирусот и пандемијата во септември ќе го одржи својот веќе закажан фестивал. Според заменик претседателот на компанијата PornHub, Corey Price тие сакаат да се приклучат во организацијата.

“Сакаме да помогнеме и да станеме препознатливи во светот на филмовите. Креиравме посебен УРЛ кој нема допир со порно содржината. Сакаме да станеме препознатливи и по нешто друго, освен порно филмовите”, изјави заменик претседателот на компанијата PornHub.

Минатата година Pornhub имаше 115 милиони посети дневно и 39 милјарди уникатни сесии. Според изјавите од компанијата за време на коронавирусот посетеноста е уште мноооогу поголема. Од филмскиот фестивал сеуште немаат одговрено.

Повеќе на Музика24...