Русите измислија нов спорт – “мавање по задници” (Видео)

Иако се уште не е популарен, сепак во Русија сите зборуваат за новиот “спорт” кој што се однесува само за жените. Дури и првиот шампионат е одржан. Станува збор за мавање по задниците, или официјално “зад сцената на хокеарскиот натпревар”.

Натпреварувачките се со грбот една спроти друга. Потоа, пред судија, натпреварувачката ја удира противничката по задникот и целта е таа да се измести од рамнотежа или да се истурка што е можно подалеку. Бидејќи организаторите имаат намера овој спорт да го рашират што е можно повеќе низ светот, во првите борби беа ангажирани модели, на радост на публиката.

Повеќе на Музика24...