Проверете во паричникот: За 2 евра можете да добиете 600 евра

Нормално е да монетата од 2 евра вреди точно 2 евра. Ништо повеќе, ништо помалку. Меѓутоа, на примерокот од 2007 година се придава исклучително значење. Во чест на покојната принцеза од Монако, позната како Грејс Кели, изработени се точно 20.001 примерок со специјален печат. На задниот дел од паричката, се наоѓа профил на принцезата со натпис “Monaco” и годината на издавање “2007”.

Денес се смета за многу вредна. Колекционерите се подготвени да платат неколку стотици евра. Обратете внимание и дали на предната страна на паричката се наоѓа и мала карта на Европа. Колекционерите за неа плаќаат и до 600 евра.

Повеќе на Музика24...