“Кавалерија рустикана” на 15-ти октомври на сцената на МОБ

На 15-ти октомври во Македонска опера и балет со почеток во 20 часот, публиката ќе може да ужива во приказната за љубовниот триаголник, за традицијата која се испречува помеѓу страста и љубовта, омразата и одмаздата. Се работи за “Кавалерија рустикана”. Улогите ги толкуваат солистите: Сантуца: Весна Ѓиновска Илкова, Туриду: Ѓорѓи Цуцковски, Алфио: Борис Трајанов, Лола: Николина Јаневска, Мајка Лучија: Соња Пендовска Мадевска.

Повеќе на Музика24...

Остави коментар

Вашата маил адреса нема да биде објавена.