Вечерва во Музејот на македонската борба – меѓународна ревија на народни носии

Во Музејот на македонската борба во Скопје, вечер ќе се одржи меѓународна ревија на народни носии. На настанот, организиран во партнерство со Ансамбл Македонија, ќе бидат претставени македонски, црногорски и хрватски народни носии од различни региони.

Специјални гости на ревијата ќе бидат претставници на Работилницата за заштита и изнајмување народни носии од Загреб. Настанот се реализира со поддршка на Министерството за култура во рамки на Годишната програма.

Повеќе на Музика24...