Започна лотаријата за билети за Виенскиот концерт следната година

На најпопуларниот и најпознатиот новогодишен концерт кој секоја година се одржува на 1 јануари во Виена може да присуствувате доколку учестувавате во лотарија. За да дојдете до билет мора да се пријавите, а пријавите се собираат најдоцна до 28 февруари.

Извлекувањето на среќните добитници е во март. За новогодишниот концерт може да добиете по два билети за човек, а цената е од 25 до 1000 евра. Првиот новогодишен концерт во Виена бил изведен во 1939 година, а на програмата секогаш се валцери, полки, чардаши…

Повеќе на Музика24...
1 Коментар
  1. Анонимен вели

    E so ne go davate toj linkot za da se prijavime bre luge moi