Италијанци, Перуанци, Португалци, Израелци… го играат македонско оро (Видео)

Македонското фолклорно студио “Етнос” неодамна учествуваше на 41-от фолклорен фестивал кој што се оддржа во Јужна Италија. Благодарејќи на 30-та членови на ова фолклорно студио, пред дефилето, македонци, перуанци, италијанци, израелци, португалци… го заиграа македонското оро на македонската народна песна “Доста време ерген одев”, како и “Туѓа си бескајно”.

Како поминаа македонците и како изгледаше сето тоа, погледнете во продолжение.

Gepostet von ‎Jerusalem Folklore Ensemble. להקת הסטודנטים ירושלים‎ am Sonntag, 4. August 2019

Повеќе на Музика24...