Македонска народна песна на репертоар на руски симфониски оркестар (Видео)

Досега на многу наврати сме пишувале како странски и балкански музичари, композитори, групи, оркестари и слично, на овој или оној начин преработувале македонски народни песни. И овој пат, Музика24 ќе ви претстави како рускиот Државен филмски симфониски оркестар и хорот “Капела Јурлова”, во изведба на Манца Измајлова ја имаат преработено и препеано антологиската македонска народна песна “Ајде слушај, слушај Калеш бре Анѓо”.

Уживајте!

Повеќе на Музика24...