Македонската народна песна “Зајди, Зајди” инспирација за светските спортисти (Видео)

Македонската народна песна одсекогаш значела и била препјувана и преведувана на многу јазици ширум светот. Убаво е чувството додека гледате некој натправар за време на пауза или за самото времетраење на спортскиот чин да се слушне македонска народна песна.

Токму таков пример е Светското првенство во гимнастика што се оддржи минатата година, каде за време на настапот на младата 17 годишна гимнастичарка Александра од Италија, токму македонската народна песна “Зајди, Зајди” беше музичкиот избор каде веднаш потоа доби награда за својот исклучително добар настап.

За што станува збор… погледнете во продолжение:

Quando Italia e Macedonia si combinano può solo essere medaglia 👏👏👏 Alexandra Agiurgiuculese

Gepostet von Macedoni am Samstag, 15. September 2018

Повеќе на Музика24...