Погледнете: “Македонско девојче” ечи во далечната Етиопија (Видео)

Очигледно дека македонските народни песни освен што се пејат по забави, семејни прослави и слични настани, истите тие народни песни се пејат и не прославуваат и надвор од нашата земја. Неодамна македонка која што живее и работи во Етиопија постираше видео каде што нашата позната македонска народна песна “Македонско девојче” ја пејат и повторуваат млади деца од Етиопија.

“Еве како ја пееме “Македонско девојче”, на гости кај Сурма со домородните луѓе на границата помеѓу Етиопија и Јужен Судан”, гласи пораката под видеото што на Фејсбук го објавува Билјана Јуруковски.

За што станува збор, погледнете го видеото во продолжение.

Kako ja peeme Makedinsko devojce na gosti kaj Surma domorodnite ljuge na granica pomegu Ethiopia i Juzen Sudan

Gepostet von Biljana Jurukovski am Dienstag, 19. März 2019

Повеќе на Музика24...