Медицинска сестра им пее на пациентите заболени со коронавирус (Видео)

Медицинската сестра Кејт Еган се обидува си го олесни времето во болницата во Лонг Ајленд, како и на нејзините колеги, докторите и другите пациенти, пеејќи им преку интерфонија.

“Мислев дека ќе биде убаво изненадување за пациентите и персоналот, на сите ни е потребна утеха и позитивен дух во ова време”, рече Кети. Нејзиниот колега Ким Капарели – Мац го сподели видеото на социјалните мрежи.

“Една од нашите медицински сестри им прави мал концерт на пациентите. Многу луѓе не можат да станат од кревет, па дури и да гледаат телевизија затоа што мораат да лежат на стомак за да дишат. Мислам дека го најдовме најдобриот начин да го искористиме домофонот”, напиша Ким.

Seranading Nurse

This 24-year-old nurse – Kaity Egan – decided to comfort Covid19 patients on the 4th floor of LIJ Hospital Northwell Health by singing “Stand By Me” over the phone intercom system. Can’t think of a better way to use the phone 😉☎️🎶News 12 Long Island @KaityEgan Kim Capparelli-Matz Ellen-DeGeneres #covid19 #singingnurse #healthcareheroes #thankyou Northshore LIJ Medical Center

Gepostet von Antoinette Biordi am Dienstag, 28. April 2020

Повеќе на Музика24...