Песната “Африка” од Тото засекогаш ќе се слуша во пустината Намиб (Видео)

Евергринот “Африка” од Тото може вечно да свири во пустината Намиб благодарение на изумот на намибиско-германскиот уметник Макс Зидентоф – мп3 на сончева енергија и шест звучници што постојано ќе ја емитуваат песната.

На својата интернет страница, Зидентоф истакнува дека со овој потег “и оддава почест на една од најпопуларните песни последниве 40 години”. “Африка” е издадена 1982 година, а има и многубројни преработки

Повеќе на Музика24...