Премногу моќно, емотивно: 400 дечиња ја пејат “Само рата да не буде” (Видео)

Отворањето на реконструираниот Дом на културата во Плевља беше одбележано со богата програма, а она што остави најмоќен и најголем впечаток беше спектакуларната изведба на песната “Само рата да не буде” од 400 дечиња од плевљанските градинки и основни училишта -видео снимка која верувајте ќе ве наежи и ќе пуштите некоја солза.

Инспиративната и моќна хорска изведба на фрагмент од познатата песна на Ѓорѓе Балашевиќ “Само рата да не буде” предизвика бура од позитивни реакции, воодушевувања и пофални коментари на социјалните мрежи.

Можеме ли само да си замислиме колку било моќно и емотивно да се чуе и доживее токму ова, таму и во живо.

Повеќе на Музика24...