Author : Filip

Музика на кирилица

Пијанистката Снежана Анастасова-Чадиковска ја доби државната награда „Св.Климент Охридски“

Filip
Одборот за доделување на државната награда „Св. Климент Охридски“ донесе одлука за доделување на државната награда „Св. Климент Охридски“ за  2021 година за...
Балканленд

Ова е последната песна на Мерима Његомир, излезе вечерта пред нејзината смрт (Видео)

Filip
Мерима Његомир ја сними својата последна песна со групата „Легенде“. Песната беше објавена на 19-ти...
Фестивали

Биља Крстиќ приреди прекрасен концерт на Фестивалот на музика од светот (Фото)

Filip
Познатата српска пејачка Биља Крстиќ, придржувана од Камерниот оркестар на Битола под диригентска палка на...