Балканленд

Најпознатиот showbiz фотограф ги овековечи “Парни Ваљак”

Не постои светска ѕвезда која не се нашла пред објективот на Брајан Расиќ, најпознат како службен фотограф на групата “Ролинг Стоунс”, кој на покана на Хусеин Хасанфендиќ престојувал во Загреб. Култната група “Парни Ваљак” наскоро издава нов албум, на кој омот ќе го краси фотографија на овој уметник. Она кое сакаат да го постигнат е автентичност, бидејќи сметаат дека лицето ги покажува сите животни фази.

Парни Ваљак - фотосесија

“Можеме со гордост да ги носиме нашите лица, секое искуство и километража, сите заблуди и надежи. Можат да не препознаат само на него, само некој зад објективот треба да има емоција, да го разбере тоа и да го улови. Кога работевме со Ketih Richardsom за промоцијата на книгата, случајно споменав дека секоја негова брчка има приказна и тоа е вистина”, изјавија Хусеин Хасанфендиќ и Брајан Расиќ.

Можеби ќе ве интересира: