Балканленд

Познатата “Прстен и златан ланац” препеана на фински (Видео)

Познатиот хит на босанскиот пејач Хари Мата Хари “Прстен и златан ланац” кој има илјадници посети на музичкиот интернет канал You Tube е препан на фински јазик. Познатиот фински пејач Janne Hurme оваа песна ја насловил “Tinasormus” што во превод значи златен прстен. Дали финскиот пејач, кој оваа песна ќе ја искористи за фински игран филм, земајќи балкански мотиви и музика, сака да ја крене својата популарност или едноставно му се допаднала и ја превземал, тоа сеуште не го знаеме, но во продолжение Ви предлагаме да ја слушне оваа нова верзија на за нас познатата “Прстен и златан ланац”.

Подготви: Кристина Секуловска

Можеби ќе ве интересира: