Балканленд

Адил Максутовиќ испрашуван од македонската полиција?

Како што пренесуваат српските медиуми на 29-ти ноември пред почетокот на големиот спектакуларен концерт во салата “Борис Трајковски” заедно со легендата на фолк музиката Мирослав Илиќ, фолк пејачот Адил Максутовиќ бил спречен час време да присуствува на самиот настан со што се должи и неговото закаснување да настапи.

Адил кога слетал на аеродромот “Александар Велики” и откако му бил одземен пасошот на проверка од самите службеници, двајца сомнителни полицајци им бил сомнителен со што го испитувале каде ќе престојува која му е намерата, но нажалост повеќе информации не ни открија ни од продукцијата така што оваа непријатност завршила во голема корист на полицијата, но не и на Адил кој бил запрепастен од пристапот.

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: