Балканленд

Ана Николиќ го сонча газето и се едуцира

Човек учи додека е жив, со тоа мислење Ана Николиќ во нејзината 34 година одлучила да ја прочита лектирата од втора година од средно училиште, прославеното дело на Лав Толстој “Ана Карењина” и тоа на плажа, додека го сонча газето. Никогаш не е доцна нели?

Николиќ толку се внесла во читањето што дури ни жешките камења кои и сметале не и пречеле во уживањето на откривањето на трагичната судбина на Ана Карењина, бар по она кое што се гледа од фотографијата сигурно била при крајот. Читањето и го прекинал анонимен маж, со кој поразговарала и тогаш го покажала газето. Има и што да покаже!

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: