Балканленд

Бекута му даде отказ на синот и менаџер Игор, на негово место доаѓа нејзиниот внук

Изминативе години менаџер на Ана Бекута беше нејзиниот син Игор Полиќ, кој неодамна имаше неколку прекини во бизнисот, поради што Ана реши да го замени со својот внук. Бекута решила да го смени менаџерскиот тим, па наместо синот Игор Полиќ го вработила својот внук Бранко Полиќ. Игор ги закажуваше настапите на Ана, ги договараше цените на тезгите и ги правеше сите придружни работи што ги предвидуваше неговата работа, но направи неколку грешки кои мајка му не сакаше да ги толерира.

Извор близок до пејачката изјавил дека дошло до недоразбирање меѓу Ана и нејзиниот син бидејќи имал неколку последователни деловни грешки поради кои таа била принудена да го отпушти. Како решение за негова замена го гледала својот внук Бранко, бидејќи тој поминува многу време со неа и е упатен во сите деловни обврски, па претпоставувала дека добро ќе се снајде во новата улога.

Игор и Ана се прво мајка и син а потоа се останато. Можеби е подобро да го отпушти за да нема жестока кавга меѓу нив, што може засекогаш да им ја наруши врската. Ана минува низ тежок период од кога почина Мрка, но продолжи да пее. Игор до неодамна и ги средуваше сите тезги, гостувања и настапи, но меѓу нив дојде до недоразбирање. Колку што слушнав, прво не го отпушти, го опомена и опоменуваше некое време, но очигледно без никаков успех. Игор направи неколку грешки со сопствениците на локалот во кој требаше да настапи Ана и таа не издржа повеќе. – вели извор близок до бекута.

Јасно е колку важна улога има секој менаџер во кариерата на секој пејач, а меѓу нив имаше неколку конфликти на домашната јавна сцена. Во медиумите често се пишуваше дека музичари и менаџери се расправале за пари, но во случајот со Ана Бекута, изворот тврди дека тоа не била причината.

Мислам дека парите не беа пресудни за да ја прекинат соработката, Игор не е таков човек. Мислам дека имаше некои пропусти во врска со организацијата, а Ана е суров професионалец и така дојде до тоа што му кажа на синот дека повеќе нема да соработува. Се уште се во добри односи, се гледаат како порано, тука ништо не е сменето. – заклучува изворот.

Можеби ќе ве интересира: