Балканленд

Членовите „Хладно пиво“ без Кекин продолжуваат како „Савршени маргиналци“

Суба, Зоки и Шоки, поранешни членови на „Хладно пиво“ и Крмпо од „Deafness By Noize“, започнуваат турнеја под името „Савршени маргиналци“.

На концертите момците ќе ги свират само првите три албуми на групата „Хладно пиво“. Првичните два договорени датуми, кога започнуваат концертните активности, се во „Погон културе“ во Риека на 1 декември и „Творница културе“ во Загреб на 22 декември.

Кога во март 2018 година, „Хладно пиво“ го распродаде концертот во Дом Спортова наречен „олд скул“ со недели однапред, беше јасно колку за нивните обожаватели значат албумите од најраните фази на бендот. Затоа, три петтини од еден од најголемите хрватски и еден од најважните регионални панк групи, засилена со вокалот на неуништливиот лидер на бендот ДБН, реши да го даде токму тоа  првите три албуми, „Џиновски“, „Г.А.Д.“ и „Десетка“.

За да нема забуна, публиката во Риека и Загреб ќе може да ја почувствува новата енергија за премиерата во класиците како што се „Бубашвабе“, „Фур Имер Панк“, „Пјевајте нешто љубавно“, „Принцеза“, „Сарма“, „Тренинг за умирање“, „Шанк“, „Тамбураши“ и многу други.

Публиката во остатокот од регионот ќе ги види и чуе во 2024 година.

Можеби ќе ве интересира: