Балканленд

Дејан Милиќевиќ: Ме ограбија во Македонија, останав без ништо

Директорот на фотографија и визуелен уметник, автор на многу мизчки спотови, Дејан Милиќевиќ зборува за својот живот во Македонија и на немилиот настан што му се случил на врвот на неговата кариера. Тој вели дека за помалку од еден час, сè што потрошив со години и со години го градел го снемало.

„Луѓето повеќе ме повредуваат приватно отколку на деловен план. По 10 години во Македонија, за 40 минути ми се испразни целиот стан. Имав камери, монтажа, работев добро и заработив добар капитал, вложив се. За половина час се од станот беше на Косово и распродадено, а секако дознав многу подоцна“, изјави Милиќевиќ и додаде:

„Тоа беше голем стан во Скопје, а блинд вратата не беше затворена, што е многу интересно, но отклучено. Излегува дека некој еднаш ми го зел клучот и направил нов… Не сакам веќе ни да размислувам за тоа. Очигледно, сè мораше да се случи на тој начин. Се што заработив исчезна за 40 минути, не ми оставија ни долна облека. Го зедоа дури и рутерот, веројатно за да ми кажат дека не сум добредојден“, додава Дејан.

„Кога ќе видам на Википедија дека пишува дека имам македонско потекло, полудувам, затоа што немам ништо со Македонија освен што живеев таму 10 години. Прекрасен човек, Бранислав Јовановиќ ми понуди да живеам со него и да работам со него додека не застанам на нозе. Секоја вечер на моите најблиски им испраќав цигари, лекови, облека, се што им требаше додека траеше бомбардирањето. После се ми останаа двајца пријатели во животот и за тоа сум му благодарен на Бога“, изјави Дејан Милиќевиќ.

Можеби ќе ве интересира: