Балканленд

Фолк пејачката Весна Змијанац своето слободно време го поминува со внуките од ќерката Николија Јовановиќ (Фото)

Познатата српска фолк пејача Весна Змијанац има огромен имот во Букуља, а во една прилика покажа како изгледа нејзината „оаза на мирот“.

Весна е свесна дека и голема куќа бара многу работа, па покрај главната куќа каде пејачката живее со семејството има и помошна куќа во која живеат, како што Весна ги нарекува „домаќин и домаќин“ кои се грижат на имотот во нејзино отсуство. Едната соба на Змијанац служи дури и како голема гардероба, а домот е полн со икони.

Да потсетиме, пејачката не е подготвена така лесно да се раздели со парите, па веќе некое време се пазари со продавач на земјиште кој бара 45.000 евра за 15 ари земја. Тоа и е премногу, со оглед на тоа што е свесна дека парцелите на таа локација до неодамна беа двојно поевтини. Како што започна пандемијата на коронавирусот, Букуља стана атрактивно место, бидејќи е релативно блиску до главниот град и има многу природни убавини. Затоа Весна е виновна што не го купила земјиштето порано, бидејќи не очекувала цените вртоглаво да пораснат.

Можеби ќе ве интересира: