Балканленд

Ги открива сите тајни: „Вечерњи лист“ издава автобиографија на Жељко Бебек

Хрватски „Вечерњи лист“ објавува уште еден хит – автобиографијата на легендарниот рокер Жељко Бебек „U inat svima“. Станува збор за книга во која славниот пејач си ја отвори душата и им ја претстави на читателите, како да ги вади од заклучен ковчег, сите свои животни емоции, подеми и падови, успеси и неуспеси.

„Роден сум на крајот на една страшна војна и на почетокот на исто толку страшен мир. Ништо во моето детство не беше убаво, немаше радост“, ги опишува своите тешки детски денови во Сараево.
Сонуваше за поинаков живот, музика, неговиот бенд. Една од најинтригантните епизоди во неговиот живот е секако раскинувањето со „Бијело дугме“, а во книгата за прв пат открива зошто се случило тоа и како изгледало тоа раскинување. Открива и зошто тој и Горан Бреговиќ не можеле да бидат пријатели иако биле блиски. Тогаш се нашол во виор и сфатил дека веќе никого не го интересира, дека е отстранет од местото на настанот. Што да се прави следно? Го избра потешкиот пат, издржа и – успеа. Тој исто така беше во пресврт во својот живот во 2002 година поради проблеми со гласните жици. Тогаш мораше да одлучи: или да се пензионира или некој друг ќе се занимава со музика. Оваа книга, во која се испреплетуваат бројни епизоди од приватниот живот и професионалната кариера на Бебек, е збогатена со стотици фотографии од неговиот семеен албум, а во специјално издание, со ограничен тираж, читателите ќе можат да најдат ЦД со 17 одлични хитови на Бебек.

Биографската книга на Бебек ќе биде во продажба од 30-ти јуни на продажните места на „Јутарњи лист“ во Хрватска а од 4-ти јули и низ книжарниците ширум Хрватска.

Можеби ќе ве интересира: