Балканленд

Ѓорѓе Давид и Поповиќ се огласија по обвинувањата за сексуално вознемирување на натпреварувачка

Девојка со име Мирјана Поповиќ, која се претставува како натпреварувачка во „Ѕвездите на Гранд“ го обвини рок музичарот Ѓорѓе Давид дека сексуално ја вознемирувал како член на жирито. Мирјана се пријавила на преку онлајн конкурс, но не поминала на понатамошно натпреварување. Таа вчера до српските медиуми ја доставила наводната преписка со Ѓорѓе Давид, во која тој наводно и се додворува и испраќа непримерни пораки и фотогорафии.

Проблемот настана затоа што девојката беше некој што ме искористи за да го нападне мојот тогашен кандидат Жарко Маџиќ, кој преку тие мрежи беше многу груб кон неа. После тоа му се јавив на Жарко и му реков: „Те молам, за кого се работи, што се случува?“, ми рече: „Ова е или лажен профил или некоја сериозна будала“. И тогаш почнавме да ја задеваме. Тоа беше во јуни минатата година, зошто сега го направи тоа, не ми е јасно. Таа никогаш не се пријавила на „Звезде Гранда“, бидејќи има соодветна евиденција, имиња, презимиња и слики на лица кои се пријавиле. Очигледно има една тенденциозна варијанта и тој човек, кој и да се крие зад тој профил, ќе мора да се појави на суд, бидејќи нема да се смирам додека ова не го расчистам, нема шанси.

-Ова е сериозен напад врз мене, врз она што го работам, а тоа е работа со млади луѓе, напад врз моето семејство. Работам со млади девојки во ова натпреварување и можете да ги прашате од првата сезона до денес, дали имало конотација од тој тип, па еве само опција да испровоцираме некого кога дознавме дека има проблем во главата. Станува збор за човек кој има рапав глас, како да има 60 години и пуши два пеколни дневно, па очигледно е инсинуација.

Мојот начин на комуникација ми дојде на глава, затоа што на сите им се обраќам со „сонце, душо, љубов…“, што е очигледно во денешниот свет, и доаѓа на осуда и тоа е нешто што се прави тенденциозно, се е многу чудно ми е… Огромна штета ми е нанесена, јас сум во шоу програма каде имам контакт со млади луѓе, тоа е нешто што исто така ќе се води и води полемики на оваа тема, очигледно некој има нешто против оваа емисија. Јас сум чист пред себе и пред оние кои ме познаваат, но народот секогаш верува во лажна жртва и тоа е тоа. Свесен сум дека ќе ме прогласат за предатор, како што веќе се случува. Но добро, нема проблеми, знам што треба да направам и ќе го направам. Морам да видам која е таа личност која лажно се претстави дека е во „Ѕвездите на Гранд“, не го добив нејзиниот број од Гранд, но девојката ме контактираше, јас никогаш не ја добив. – вели Давид.

Информацијат дека вакво лице никогаш не се пријавило во шоуто, ја потврди и Саша Поповиќ.

Личност со име и презиме Мирјана Поповиќ никогаш не била кандидатка во „Ѕвездите на Гранд“, ниту пак се пријавила на нашиот конкурс преку онлајн аудиција. Доколку, пак, споменатата се пријавила под друго име, тогаш се работи за лажно претставување, кое подоцна може да се утврди и кое автоматски ја доведува во прашање вистинитоста на нејзините тврдења. – рече Саша.

Во продолжение разговорот и фотографиите кои Давид наводно ги праќал на девојката.

 

Можеби ќе ве интересира: