Балканленд

Погледнете: Каде е и што прави Маја првата пејачка на групата “Луна” (Фото)

Сигурно се сеќавате на групата “Луна” и нивните легендарни познати хитови: “Шечеру”, “Мазо”, дуетот со Цеца “Другарице”, дуетот со познатата Бугарска пејачка Глорија “Не разумем ја”, “Хајина црвена”, “Лагано”… и можеби нивниот најголем хит, преемотивната балада “Небо зна”. Пејачката на оваа група Маја Марковиќ која заедно со Чедомир Рајичиќ во 1996-та година ја основаа оваа група, зад себе имаа голем број на хитови, фестивалски настапи како и концерти. Во 2006-та Маја ја напушта “Луна” и започнува соло кариера. Но каде е таа денес и што прави?

Maja Markovic Maja Markovic Maja MarkovicМаја Марковиќ денес има 37 години, таа блондинка и наместо на српската и балканска музичка сцена, таа денес работи и пее по бродивите кои крстарат низ светот. Минатата година ја има издадено песната “Ово је моја ноч”.

Во продолжение, ве потсетуваме на нивниот најголем хит кој и ден-денес се пее…

Подготви: Александра Блажевска

Можеби ќе ве интересира: