Балканленд

Лепа Брена ќе сведочи против Мирослав Илиќ на суд

Поранешната љубовница на славниот пејач Мирослав Илиќ, Мирјана Антоновиќ, пристигна во Белград заедно со нејзиниот син Девин, на уште едно рочиште во Палатата на правдата, за да докаже дека Девин е син на познатиот пејач. Во оваа прилика таа откри што очекува од судењето, но и дека еден од сведоците ќе биде балканската ѕвезда Лепа Брена.

„Мирослав е слаб, па се сомневам дека ќе има храброст да се појави пред неговиот син и да го погледне во очи. Според овој закон, бидејќи тој одби ДНК, тој повеќе не мора да се појавува. Судството може да донесе одлука без него. Сега треба да одиме понатаму со сведоците, меѓу кои е и нашата драга Брена и сестра ми Јелица, кои се мои херои од женска страна“, рече обвинителот и во оваа прилика ги објасни мотивите на Лепа Брена да сведочи против Мирослав.

„Брена молчеше и го трпеше Мирослав со години додека тој ја плукаше нон-стоп, а тој знаеше дека таа го штити неговото дете. Ова сега стана повисока цел за промена на овој застарен закон што ги загрозува нашите мајки, нашите сестри и што е најважно, нашите деца “.

Да потсетиме, Брена и Мирослав не зборуваат со години, а една од причините е што пејачот ја поддржуваше Мирјана меѓу неговите неколку колеги. Исто така, Саша Поповиќ еднаш откри дека Лепа Брена и „Слатки грех“ настапувале заедно со Илиќ две години и дека по тој повод „гледале сè“.

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: