Балканленд

Малкумина го знаат, погледнете кој е наследникот на Аки Рахимовски (Фото)

Пејачот Аки Рахимовски за жал почина денеска, а тажната вест ја сподели групата „Парни Ваљак“ на својот Фејсбук профил. Тие во објавата наведуваат дека тој засекогаш заспал нивниот пејач кој остави голем траг во музичкиот свет.

Но, малкумина кој знаат дека и неговиот син исто така се занимава со музика, тој е неговиот наследник во музиката.. Кристијан Рахимовски веќе со децении се занимава со музика, а некој негови песни се многу познати во регионот, но како што во една своја прилика изјавил, се уште не го освоил српскиот пазар како тоа што го направиле неговите колеги од Хрватска.

Можеби ќе ве интересира: