Балканленд

Мартинијан Кириловски повторно го оправда својот талент

“Миценце ти поминуваш во следниот круг”, гласеше пораката на Саша Поповиќ каде после испеаните композиции од Тони Цетински и Сергеј Четковиќ го воодушеви жирито, но со оглед на тоа што беше “мртва трка”, некој мораше да оди понатаму.

“Дечко ти пееш совршено од круг во круг се подобруваш секоја чест”, изјави Аца Лукас кој не ги криеше импресиите од настапот на претставникот од Македонија кој се пласираше во четвртиот круг, но сега како иде понатаму се е потешко, но сепак Мартинијан Кириловски е и фаворит кај публиката. Она што го карактеризира е негова харизма и скромност од кој никој не би останал рамнодушен на неговата искрена насмевка, со тоа Мартинијан Кириловски ја помина и третата пречка во борбата за победа на “Ѕвездите на Гранд”.

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: